DIY afwasmiddel

Zelf afwasmiddel maken

Het eerste product dat ik zelf een paar jaar geleden maakte was afwasmiddel. Dit is, denk ik, het meest gemakkelijke recept ooit! Dus geen excuses om het niet zelf te maken.

Al wat je extra in huis moet hebben zijn natriumbicarbonaat en kristal soda. Geloof me, deze producten kosten bijna niets en je kunt er ontelbaar veel dingen mee maken. Dus met andere woorden, deze twee producten moet je eigenlijk gewoon standaard in huis hebben!

Recept: - 150 gram kristal soda - 20 gram natriumbicarbonaat - 1 liter warm water - Een trechter - Een liter fles (dit kan ook een oude fles afwasmiddel zijn) Vul de fles, met behulp van de trechter, met de soda en het natriumbicarbonaat. Vul je fles aan met het warme water. Goed schudden zodat alles goed oplost en klaar! Eventueel kunt je er nog een druppeltje etherische olie aan toevoegen voor de geur. Dit is een zeer vloeibaar wasmiddel, daar zul je even aan moeten wennen, maar een klein scheutje toevoegen aan je water is genoeg. Afwassen maar! Kristal soda 1000 gram kost €3,50 Kristal soda 500 gram Kost €2,99

Natriumbicarbonaat 500 gram Kost €4,25 Natriumbicarbonaat 1000 gram Kost €4,95

Zo heb je simpel je eigen gemaakte afwasmiddel. Werkt zeer ontvettend en zonder chemische toevoegingen.


30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven